Shockwave therapie

Shockwave therapie is een behandeling die bij verschillende klachten kan worden toegepast. Het is een doelgerichte behandeling waarbij ook nog andere behandelmogelijkheden als aanvulling gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld in combinatie met zolen en oefeningen. De podotherapeut bepaalt in overleg met jou of het zinvol is om shockwave therapie op te nemen in de totale behandeling.

Voor sommige mensen is shockwave therapie erg effectief bij het behandelen van hielspoor/peesplaatontstekingen. Deze therapie wordt gebruikt bij hardnekkige klachten. Niet alleen bij de peesplaat onder de voet kan dit effectief zijn, maar bijvoorbeeld ook bij achillespeesklachten, kniepeesklachten of andere peesklachten in je lichaam.

Een shockwave apparaat produceert hoge energetische geluidsgolven om de pijnlijke plekken in het lichaam te verhelpen. Deze golven verplaatsen zich via de huid door het lichaam naar het probleemgebied. De stofwisseling en doorbloeding in dit gebied verbetert hierdoor, zodat je sneller hersteld.

De shockwave behandeling kan pijnlijk zijn. Dit is heel persoonlijk en afhankelijk van je pijngrens. De intensiteit kan de podotherapeut aanpassen. Voor een optimaal resultaat wordt de behandeling ongeveer 4 tot 8 keer herhaald,  meestal 1 keer per week. De tijdsduur van een behandeling en de hoeveelheid schokgolven wordt met je besproken aan de hand van de totale behandeling en het herstel. Een behandeling duurt maximaal 10 minuten per keer.

Er is veel onderzoek gedaan naar de resultaten van shockwave therapie op zowel de korte als de lange termijn.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat pijnklachten binnen 1 maand kunnen afnemen. Naast pijnverlichting is aangetoond dat de peesdikte afneemt door shockwave therapie. Ook is bewezen dat verhardingen in de peesplaat afnemen na behandeling met shockwave. Er zijn zelfs onderzoeken die beweren dat de schokgolven het hielspoor (de verkalking) kunnen afbreken.

© Copyright - Podotherapie Restiau