Oefentherapie

Het onderste bewegingsapparaat heeft veel spieren en gewrichten. Al deze spieren en gewrichten kunnen pijnklachten geven als je een verkeerde houding, verkeerde beweging of een lichamelijke aandoening hebt. Door hier samen met een oefentherapeut naar te kijken, leer je op een betere en soepelere manier te bewegen. Oefentherapie behandelt pijnklachten maar kan ook klachten voorkomen.

Tijdens het onderzoek kijken we naar je klacht, wat de oorzaak van je klachten is en en wat de hulpvraag is. Wanneer en bij welke bewegingen/activiteiten je de pijnklachten ervaart wordt ook meegenomen. Aan de hand van deze gegevens stellen we een behandelplan op met de oefeningen die voor jou voor toepassing zijn. De oefentherapeut geeft een toelichting op de oefeningen en doet deze voor. Vervolgens vragen wij je de oefeningen te herhalen om te kijken of ze op de juiste wijze worden uitgevoerd.

Voor een beter resultaat is het erg belangrijk dat je de oefeningen ook thuis doet. De oefentherapeut geeft hiervoor advies en tips mee. Het is daarom fijn als de oefeningen aansluiten op je dagelijkse activiteiten, zodat je ze makkelijk kan toepassen. Dan is de kans groter dat de klachten ook weg blijven.

Valpreventie
In Nederland belandt elke 4 minuten een 65+er op de spoedeisende hulp na een val. Soms heeft een val serieuze gevolgen zoals het verliezen van zelfstandigheid.

Wij kunnen helpen bij valpreventie. Als podotherapeut zijn wij gespecialiseerd in het bekijken van het looppatroon. Zo beoordelen wij of er wel genoeg stabiliteit is tijdens het lopen. Daarnaast geven wij tips voor valpreventie en oefeningen om de balans en stabiliteit weer te verbeteren. Verder kijken wij of steunzolen kunnen bijdragen aan meer stabiliteit en balans. Ook het schoeisel is belangrijk en hierover geven wij graag advies.

© Copyright - Podotherapie Restiau