Pijnlijke hallux valgus
Heb je last van een pijnlijke hallux valgus? Belemmert dit je in de dagelijkse bezigheden? Een hallux valgus ontstaat door anatomische afwijkingen, disbalans in de spieren, dragen van foutief schoeisel of erfelijke factoren. Om klachten te verminderen en te voorkomen is het goed om de spieren te trainen van de grote teen en de voetboog. Het is belangrijk dat deze oefeningen consequent en op de juiste manier worden uitgevoerd. 1 op de 3 mensen ziet resultaat bij het doen van oefeningen waarbij de scheefstand en/of de knobbel minder wordt. Dit is dus niet bij iedereen het geval.

Oefentraject
Podotherapie Restiau biedt een oefentraject aan voor de hallux valgus. Wij begeleiden je het gehele traject. Daarnaast kijken wij naar het gehele plaatje door uitgebreid onderzoek te doen. Wij kijken daarbij naar je voetstand en het looppatroon.
Er wordt ook gekeken of steunzolen een mogelijkheid zijn.

Het oefentraject duurt in totaal zes maanden. Als eerste voeren wij een uitgebreide screening uit om te kijken of dit traject geschikt is voor jou. Voor de oefeningen is het allerbelangrijkste dat deze consequent uitgevoerd worden. Als ze niet consequent worden uitgevoerd is het resultaat ook minder. Daarom is het belangrijk dat je erg gemotiveerd bent om met de oefeningen aan de slag te gaan.
Het oefentraject voer je individueel uit omdat je de oefeningen thuis doet. Indien er genoeg animo is kunnen we ook in groepsverband controle afspraken inplannen.

Aanmelden
Bij interesse kun je je aanmelden voor de screening. Hierin beoordelen wij of je in aanmerking komt voor dit traject. Als je niet in aanmerking komt, bedragen de onderzoekkosten € 64,-. Deze kosten kunnen (deels) vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Dit ligt er aan hoe je verzekerd bent.
Als je mee gaat doen aan het traject bedragen de kosten € 294,50. Dit is het voor het gehele traject met de benodigdheden die nodig zijn om de oefeningen uit te voeren. Mochten wij nog steunzolen aanmeten dan brengen wij deze apart in rekening. Dit is een bedrag van € 118,-.
Eventueel worden deze kosten (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Er is geen restitutie mogelijk in het traject. Het traject bestaat uit 5 fysieke afspraken en 2 belafspraken.