Hulpmiddelen

Bij de behandeling van je klachten maakt de podotherapeut gebruik van verschillende hulpmiddelen. De meest gebruikte lichten we kort toe.

Podotherapeutische zolen
Onze podotherapeutische zolen maken wij aan de hand van een 3D-scan waarna we een 3D-mal frezen van de voeten. Daarmee worden de steunzolen gemaakt in onze eigen werkplaats. Zo krijgen we de meest optimale zolen die perfect bij je voetklachten aansluiten.

Maatwerk slippers en sandalen
Ook bij zomerse temperaturen loop je het liefst op podotherapeutische zolen. In onze praktijk kun je slippers of sandalen aanschaffen waar wij vervolgens de zolen in maken. Een ideale oplossing voor warme dagen.

Silicone orthese
Heb je pijn aan je tenen of klauwtenen? Een silicone orthese is een hulpmiddel om de stand van de tenen te corrigeren en de druk op pijnlijke plekken te verminderen. De orthese wordt op maat gemaakt door de podotherapeut.

Nagelbeugel
De nagelbeugel gebruiken wij om ingroei van de nagel te voorkomen of om de nagel in de juiste vorm te laten groeien. De beugel wordt op maat gemaakt en op de nagel geplaatst door de podotherapeut.

Tape
Bij verschillende behandelingen maken wij gebruik van tape. In onze praktijk gebruiken wij medical tape of de klassieke witte tape.

Vragen
Heb je vragen of wil je meer informatie over de hulpmiddelen die wij gebruiken? Neem contact op met de praktijk.

© Copyright - Podotherapie Restiau