Diabetes podotherapie

Diabetes Mellitus (suikerziekte) kan veel gevolgen hebben voor het hele lichaam. Ook voor je voeten. Zo kunnen mensen met suikerziekte minder gevoel krijgen in hun voeten. Ook de doorbloeding kan minder worden. Het gevolg hiervan is dat wondjes niet (goed) genezen. In ernstige gevallen heeft dit grote gevolgen en leidt het zelfs tot amputaties. Gelukkig is de zorg in Nederland tegenwoordig goed ingericht en doen we er alles aan om dit te voorkomen.

Mensen met suikerziekte komen regelmatig bij de praktijkondersteuner van de huisarts. Die houdt o.a. de suikerspiegel in de gaten maar kijkt ook periodiek naar de voeten. Als de doorbloeding en/of het gevoel slechter worden dan verwijst de praktijkondersteuner naar de diabetes podotherapeut. Wij screenen daarna je voeten en kijken samen hoe we problemen kunnen voorkomen. Een medisch pedicure wordt dan ingeschakeld om de voeten te verzorgen.

De regels vanuit de zorgverzekering zijn ingewikkeld. Onze diabetes podotherapeut bespreekt hoe het ervoor staat met je voeten en welke zorg binnen de basisverzekerde zorg valt.

Naast het voorkomen van wonden kijken wij ook naar de stand, de manier van lopen en de schoenen die je draagt. Suikerziekte kan namelijk ook zorgen voor een instabiele en onzekere manier van lopen. Een goed schoenadvies, loopanalyse en het aanmeten van zolen helpt hierbij.

© Copyright - Podotherapie Restiau