Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is een specialisatie van de fysiotherapie die specifiek gericht is op kinderen. Kinderfysiotherapeuten zijn specialisten in de ontwikkeling van het bewegen bij kinderen.

Ontwikkeling van het kind

 Ons team bestaat enkel uit specialisten met een passie voor en een expertise in kinderfysiotherapie, zodat we ons volledig kunnen concentreren op de complexe materie van de ontwikkeling van het kind.

Wij hebben binnen Voetcentrum Eindhoven onze krachten gebundeld met Podotherapie Restiau, gespecialiseerd in onder andere de kindervoet. Kinderfysiotherapeuten zien dat de invloed van de voeten groot is op de houding en het bewegen van het ontwikkelende kind. Wij hebben veel kennis van de ontwikkeling van het kind en zien dat kinderen soms ondersteuning nodig hebben in de vorm van therapie, soms in de vorm van aangemeten zolen of een combinatie van beide.

Gecombineerd spreekuur

 Aangezien kinderen zich op meerdere vlakken ontwikkelen is het vaak nodig om multi-disciplinair naar de ontwikkeling van het kind te kijken. Sinds de komst van Voetcentrum Eindhoven hebben we gekozen voor een gecombineerd spreekuur. Het is de plek voor kinderen met problemen rondom de voet, de statiek of een gecombineerde vraag waarbij de motoriek ook in kaart gebracht kan worden.

Wij kijken vanuit onze eigen kennis en kunnen hierdoor de hulpvraag van het kind nog beter inzichtelijk maken en beantwoorden.

Klik hier voor meer informatie

Mathijs Restiau
Mathijs Restiau
© Copyright - Podotherapie Restiau